• İHSANBAŞKAN

2019'da Reis Ve Tansu Çiller Elele!

SİYASET Haber Girişi : 11 Ağustos 2017 23:23
2019'da Reis Ve Tansu Çiller Elele!
Ey Anadolu evladı! Reis'i bugün anlamayıp da ne zaman anlayacaksın? Recep Tayyip Erdoğan artık AK Parti'nin değil, Türkiye'nin kaderi! Yoksa yarın dövecek diz bulamayacaksın!.. İşte bütün mesele bu!..

2019'da Reis Ve Tansu Çiller Elele!

2019'da Cumhuriyet tarihinin en zor, en kritik seçimlerinin yapılacağını söylemek zor değil...

Önce yerel seçimler. 

Ardından genel seçimler. 

Ve...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile resmen yeni dönemin başlayacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde özellikle AK Parti teşkilatlarına yönelik yaptığı açıklamalar, 2019 seçimlerinin daha öncekiler gibi olmayacağının açık ve net bir uyarısı olarak karşımıza çıkıyor.

Yani Erdoğan 2019'da karşılarına çıkacak bütün zorlukları şimdiden hesap ediyor?

Çünkü kendisine karşı dışarıdan ve içeriden muhalefet bloğu oluşturma gayretinde kimlerin olduğunu  görüyor..

Bir tarafta  tek dertlerini Erdoğan'ı devirmek olan ,sırtını Batı ve ABD'ye dayayarak millete hükmetmeye çalışan CHP, HDP ve  bir proje olarak Meral Akşener'in kurmaya hazırlandığı parti ile  bir muhalefet cephesi. Ve tabi ki  Erdoğan düşmanı FETÖ ile PKK!

Diğer tarafta ise sırtını millete dayayan, yüzde yüz milli siyaset yapan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti, milli bir irade ortaya koyan Bahçeli liderliğindeki MHP ve BBP

Hepsinin ortak davası tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak..

***

O nedenle 2019 kırılma noktası

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için ilk turda yüzde 50+1 oy almanın şart olduğunu düşündüğümüz zaman, her bir oyun ne kadar büyük önem taşıdığı şimdiden bilinen tarih

Bu yüzden;

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu alışılmışın dışında bir cesaretle Erdoğan'a karşı bir savaş başlatmış...

Meydan okuyor!

Hayra alamet değil!

Referandum sonuçlarının ardından sözde adalet yürüyüşü başlatması (aslında kendisini kurtarmak, parti içi muhalefetin gücünü kırmak için), ayrıca Erdoğan'a karşı geniş bir blok oluşturmak istemesinin ardından Batı ve ABD'den nemalanma noktasına kadar kendisini taşıması çok düşündürücü değil mi?

Ya Kemal Bey'in Türkiye'yi Alman medyasına şikayet etmek gibi bir talihsizliğe düşmesine ne dersiniz?

Ne için;

Batı'dan 2019 desteği!

Yani Kemal Bey'e göre Erdoğan'ı devirmek için her yol mubah

O zaman Melih Gökçek'in "Ah bir Enis Berberoğlu konuşsa!" sözü için mi cesaret hapı aldı? sorusunu sormamak mümkün olmuyor!

Ayrıca Erdoğan karşıtı bloğun içerisine AK Parti'de koltuklarını kaybeden, vefa nedir bilmeyen bazı önemli isimlerin de sessizce dahil olduğunu söylemek zor mu?

K.K.'nin bloğu 2019'da Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi çıkarır bilinmez ama Erdoğan'ı yalnız bırakmak için Bahçeli'ye bile teklif yapabilecek kadar gözlerini düşmanlık bürüdüğünü söyleyelim!

***

İşte tüm bunlara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıldır olduğu gibi siyasi dehasını devreye sokuyor?

Çünkü milletin desteğinin arkasında olduğunu görüyor

Teşkilatlara yönelik sert açıklamalar yapması ve partide büyük bir değişim atağı başlatması işte bundan

Ne diyor;

"Metal yorgunluğu sadece şahsımın değil milletimin de tespitidir"

Bu nedenle AK Parti'de 2019 öncesi yeni bir heyecan fırtınası estirecek kadrolar inşa etmek için yollara düştü. Trabzon'da, Rize'de, Giresun'da verdiği mesajlar AK Parti'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdi.

"İçimizdeki bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle yürümeyeceğiz. 15-20 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla AK Parti'de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında beni bulur?"

Yenilir yutulur sözler değil!

Görülen açık ve net;

AK Parti 2019 öncesi hem parti teşkilatlarında, hem belediyelerde, hem milletvekili kadrosunda büyük bir değişim ile seçmenin karşısına çıkacak!

Çünkü Yüzde 50'nin üzerine çıkmak öyle kolay değil!

Gezi, 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi ile Erdoğan'ı deviremeyen iç ve dış güçler, bu kez bütün planlarını siyaset sahnesinde deneyecektir


REİS'İN TANSU ÇİLLER BOMBASI

Erdoğan 2019 öncesi ne yapacak?

Nasıl bir strateji uygulayacak..

Nasıl hamleler yapacak?

Çünkü karşı bloğun dış desteği karşısında siyasi dehasını ortaya koyacaktır?

Bakın bu noktada Ankara kulislerinden Reis'e çok yakın kaynaklardan aldığım 'Bomba ' etkisi yapacak önemli bir iddiayı sizlerle paylaşmak istiyorum?

İşte çok ses getirecek iddia;

Eski Başbakan Tansu Çiller 'Bu bir milli dava haline geldi' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında aktif şekilde yar alacak...

Evet evet, Türk siyasetine bir dönem DYP Genel Başkanı ve Başbakan olarak damgasını vuran, merkez sağda hala  karşılığı olan, büyük işlerin altına imza atıldığı  fakat 28 Şubat darbesi ile yıkılan Refahyol hükümeti döneminden bu yana milli görüş tabanına da yakın olan Tansu Çiller'in 2019 için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alması muhtemel gelişmelerden biri ..

Ve de muhalefetin bütün hesaplarını bozacak büyük bir hamle olur

Çiller'in siyasete nokta koyduğu dönemden sonrada Recep Tayyip Erdoğan ile her zaman yakın ilişki içerisinde olduğu ve zaman zaman fikir alışverişi her davetine katıldığı biliniyor artık...

Şöyle bir bakalım...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resepsiyona katılan Çiller çiftini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan kapıda karşılamıştı. Çiller Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi Mitingi'ne de katılarak destek vermişti.

En son olarak 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine katılan Çiller, Şehitler Makamı açılışında protokol alanında en ön sırada yer almış ardından Ankara'da TBMM bahçesindeki törende de Erdoğan'ın yanında kendini göstermişti?

Yani Çiller Erdoğan'a hiç uzak durmadı..

Referandumda "EVET" oyu verdi!..

O nedenle Tansu Çiller gibi bir ismin 2023 yolculuğunda  kader niteliği taşıyan 2019 seçimlerinde Erdoğan'ın yanında  aktif bir şekilde yer almasının kimseyi  şaşırtmaması gerektiği  Reis'e yakın kaynaklarca söyleniyor..

Böyle bir hamlenin Akşener'in kurmaya çalıştığı partinin bütün direncini kırıp daha baştan  yarı yolda bırakacağı konuşuluyor.

Ankara'da görüştüğüm Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir isim Çiller'le ilgili iddiaya karşı bakın ne söylüyor;

"Tansu Hanım her şartta Erdoğan'a destek veriyor ve ne zaman davet etse gidiyor. Refah Yol hükümeti zamanında da önemli dostlukları vardı. Beyefendi (Erdoğan) ister ve diretirse Tansu Hanım yeni sistemde Türk siyasetine yeniden dönebilir ve Cumhurbaşkanına önemli bir güç verebilir. Ben bekliyorum. Böyle bir birliktelik siyasette bütün dengeleri değiştirir"

Ülkeye hizmet noktasında Refah Yol iktidarı dönemindeki Necmettin Erbakan-Tansu Çiller birlikteliğinden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi arifesinde Recep Tayyip Erdoğan Tansu Çiller birlikteliği asla sürpriz olmayacaktır..

Çünkü Çiller'de bu süreci  Erdoğan gibi "Milli Mücadele'  olarak görüyor..

DOSTLUKLARI HİÇ BİTMEDİ...Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tansu Çiller dostluğu Refahyol hükümetinden bu yana hiç bitmedi. Çiller Erdoğan'ın kendisini davet ettiği her toplantıya her açılışa katılması dikkat çekti.

AĞAR GİZLİ DANIŞMANI GİBİ!..

Ve

Mehmet Ağar

Milliyetçi tabanda önemli bir etkinliği olan, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı dönemi unutulmayan Mehmet Ağar'ın da "Söz konusu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise gerisi teferruat" diyerek son dönemde Erdoğan'ın en önemli destekçilerinden biri olduğunu, Türkiye'nin aydınlık yarınları için bir danışman gibi çalıştığını Başkent'in derin kulisleri söylüyor..

Mehmet Ağar da özellikle son dönemde dışarıdan sağladığı desteği 2019'da Reis'in daveti ile bu kez  resmi olarak devreye sokabilir.

HİSARCIKLIOĞLU'NUN VEFA BORCU VAR

Ve bir başka iddia ve bomba isim;

Rifat Hisarcıklıoğlu

Türk iş dünyasında önemli bir etkinliği ve ağırlığı olan, uzun yıllardır TOBB Başkanlığı görevini başarı ile yürüten, daha önceki yıllarda parti kuracağı söylenen ama bundan vazgeçen Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kol kola girmesi sürpriz olmayacak gibi görünüyor!

Çünkü Hisarcıklıoğlu'nun TOBB'daki en büyük destekçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vefa borcu var!..

Bekleyin görün;

2019 için Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli,Tansu Çiller, Rıfat Hisarcıklıoğlu omuz omuza

***

2019 öncesi işin özü şudur;

Sırtını Batı ve ABD'ye dayayan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmeye çalışan Kılıçdaroğlu, HDP, Akşener ve FETÖ 'ya karşı 15 yıldır sırtını millete dayayan Batı'ya, ABD'ye boyun eğmeden  milli irade ortaya koyan Recep Tayyip Erdoğan ve onu destekleyen Bahçeli'nin mücadelesi yaşanıyor..

O nedenle Dünya devletlerinin doğrudan ya da vekalet savaşları ile bölgeyi cehenneme çevirdikleri, haritaların değiştirilmeye çalışıldığı bir coğrafyada ülkemizin güçlü bir lideri oluşunun'Tek devlet' diye ortaya koyduğu milli iradenin ne kadar büyük önem taşıdığının farkında olmak gerekir..

Bu mücadele siyasetin çok ötesinde 'Milli bir mücadeledir"

Erdoğan'ın mücadelesini ve ona karşı savaş başlatanların emellerini çok  iyi anlamak gerekiyor;

15 yıldır içeriden ve dışarıdan üzerine oynanan tüm hain oyunları milletin kendisine verdiği destek ile  bozan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 için verdiği mesaj  siyasetin çok ötesindedir..

Ne diyor;

"2019'da yaTürkiye'mizin  15 yıllık başarısını taçlandıracağız ya da sadece partimizin değil Türkiye'nin geleceğini heba edeceğiz."

O nedenle çağrı açık;

Ey Anadolu evladı!

Reis'i bugün anlamayıp da ne zaman anlayacaksın?

Recep Tayyip Erdoğan artık AK Parti'nin değil, Türkiye'nin kaderi!

Yoksa yarın dövecek diz bulamayacaksın!..

İşte bütün mesele bu!..

Osman Diyadin- İnternethaber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.