2 Bin 300 Yıllık Kaya Mezar bulundu

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Temmuz 2012 07:24
2 Bin 300 Yıllık Kaya Mezar bulundu
Tarihi mağaraları ile ünlü Tekkeköy'de yol çalışmaları sırasında yeni bir kaya mezar bulundu.
Tarihi mağaraları ile ünlü Tekkeköy'de yol çalışmaları sırasında yeni bir kaya mezar bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Büyüklü Mahallesi'ni Tekkeköy'e bağlayan yol çalışmaları sırasında çalışma yapan iş makinelerinin kazıları sırasında tesadüfen bulunan kaya mezar heyecan yarattı.

Belediye yol çalışması yapan ekipler kaya mezarın bulunması üzerine çalışmayı durdursarak Jandarma'ya haber verdi. Mezar bölgesinde önlem alan jandarma Müze Müdürlüğü yetkililerini çağırdı. Müze yetkilileri mezarda bulunan eski eşyaları ve kalıntıları alarak Müze Müdürlüğü'ne getirdiler. Mezar etrafında duvar ve benzeri kalıntılar bulunması üzerine çalışmaların geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

MÖ 300 yıllarına ait

Müze Müdürlüğü yetkilileri  kaya mezarda bulunan kalıntılarla testi ve küpleri aldıklarını, mezarın tarihi ve konumu ile ilgili uzmanların araştıırma ve çalışmalarına devam ettiğini belirttiler.

Geniş açıklamayı bilgiler netleştikten sonra yapacaklarını belirten yetkililer ilk belirlemelere göre mezarın ve içindekilerin Erken ve geç Helenistik Döneme ait olduğunu yaklaşık olarak MÖ: 3. ve 1. yüz yıla ait olduğunu bildirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.