19 MAYISLI VATANDAŞIN FERYADINA KULAK VERİN

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Şubat 2018 22:13
19 MAYISLI VATANDAŞIN FERYADINA KULAK VERİN
19 Mayıs İlçesinde yaşayan İbrahim Akkuş isimli duyarlı vatandaş bu kezde ilçenin tarım arazilerinin betona kurban edildiğine dikkat çekti. Akkuş Sosyal Medyada yayınladığı resim ve yazılarla feryat etti.

19 MAYISLI VATANDAŞIN FERYADINA KULAK VERİN


SORUMLULAR HESAP VERMELİ BİRİLERİ DUR DEMELİ


19 MAYIS İLÇESİ ELDEN GİDİYOR, BETONA KURBAN EDİLİYOR

19 Mayıs İlçesinde yaşayan İbrahim Akkuş (Düşünerek Yaşayan İbrahim Akkuş) isimli duyarlı vatandaş bu kezde ilçenin tarım arazilerinin betona kurban edildiğine dikkat çekti. Akkuş Sosyal Medyada yayınladığı resim ve yazılarla feryat etti. 

ZİRAAT ODASI BAŞKANI BAYRAM KONUŞ KABUL ETTİ


Akkuşun yazısına 19 Mayıs İçesi Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş'ta yorum yazarak destek cevabı verdi. Konuş şunları yazdı: 


İbrahim kardeşim bahsettiğin yer imara açılmış çok haklısın birinci sınıf tarım arazisidir.Birinci sınıf tarım arazilerimizi korumamız gerekir.Yerleşim ve konutlaşma verimsiz,tarım yapılamayacak arazilere yapılmalıdır.Tarıma önem vermezsek ilerki yıllarda aç bile kalabiliriz.Saygılar"


Düşünerek Yaşayan İbrahim Akkuş Sosyal Medyada şunları yazdı.


19 Mayıs Kültür Merkezi İnşaatında İncelemelerde Bulundum..

Yanlız Tarıma Zarar Vermeden olsa idi cok daha güzel olmazmıydı..?


NEDEN Mİ.?

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün

Milli ekonominin temeli tarımdır özdeyişini hatırlatmak istiyorum.

Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık.

Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.

Köylülerin gözleriyle görebilecekleri, çalışmaları için örnek tutacakları, verimli, modern, uygulamalı tarım merkezleri kurmak gereklidir.

Bende çiftçi olduğumdan biliyorum. Makinesiz tarım olmaz.

Kılıç ve saban; Bu iki fatihten birincisi, ikincisine daima yenildi.

Burada bir çiftlik kuracağım. Bu çiftlikte hayvanlar yetiştireceğim. Bir küçük ormanın kenarında tarım endüstrimize ait bacalar tütecek.

Toprak o kadar cömert ki, dökülen her damla alın terinin karşılığını verir.

Kılıç kullanan kol yorulur, nihayet kılıcı kınına koyar ve belki kılıç o kında küflenmeye, paslanmaya mahkûm olur. Fakat sapan kullanan kol gün geçtikçe daha ziyade kuvvetlenir ve daha çok kuvvetlendikçe daha çok toprağa malik ve sahip olur.

Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki emeklerini asrî, iktisadî tedbirlerle azamî haddine çıkarmalıyız. Köylünün çalışmalarının netice ve semeresini kendi menfaati lehine azamî haddine yükseltmek, iktisadî siyasetimizin temel taşıdır.

Milletimiz çok büyük elemler, mağlûbiyetler, facialar görmüştür. Bütün olanlardan sonra yine bu topraklarda bulunuyorsa bunun temel sebebi şundandır: ‘’Çünkü Türk çiftçisi bir eliyle kılıcını kullanırken, diğer elindeki sapanla topraktan ayrılmadı. Eğer milletimizin büyük ekseriyeti çiftçi olmasaydı biz bugün dünya yüzünde bulunmayacaktır.’’

Memleketi bayındır hale cennet hale getirecek olan ekonomik güç ve ekonomik alandaki himmettir. Milletimizi insanca yaşatacak bir iktisat devrinin aşılması lazımdır. Hepimizin arzusu şudur ki, bu ülkenin insanları ellerinde örnekleriyle tarımın ticaretin endüstrinin emeğin yaşamanın temsilcileri olsunlar, artık bu memleket böyle fakir ve bu millet hakir değil, memleketimize zenginler memleketi ve yeni Türkiye’nin adına da çalışkanlar diyarı denilsin. İşte millet böyle bir devri yüceltecektir ve böyle bir devrin tarihini yazacaktır.


Mustafa Kemal ATATÜRK..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.