Taşçı'dan öğrencilere uyarı; 'Sağlığınıza dikkat edin'

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 16 Aralık 2014 12:53
 Taşçı'dan öğrencilere uyarı;  'Sağlığınıza dikkat edin'
İlköğretim çağındaki çocukları diş fırçalamaya ve sağlıklı beslenmeye teşvik amacıyla sürdürülen proje kapsamında öğrencilere seslenen Başkan Taşçı, "Süt için, dişlerinizi düzenli fırçalayın. Sağlığınıza dikkat edin" uyarısında bulundu.
 Taşçı'dan öğrencilere uyarı;
'Sağlığınıza dikkat edin'
İlköğretim çağındaki çocukları diş fırçalamaya ve sağlıklı beslenmeye teşvik amacıyla sürdürülen proje kapsamında öğrencilere seslenen Başkan Taşçı, "Süt için, dişlerinizi düzenli fırçalayın. Sağlığınıza dikkat edin" uyarısında bulundu.

OMÜ Samsun Sağlık Yüksekokulu tarafından sürdürülen ve Atakum Belediyesi'nin katkı verdiği 'Okulumuzda sağlık var' projesi kapsamında Şehit Yüzbaşı Tunç Fidaner İlköğretim Okulunda düzenlenen toplantıda konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, öğrencilere, uyarılarında bulundu. İlköğretim çağındaki öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, OMÜ Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, OMÜ Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Birsen Altay, Öğretim Görevlisi Figen Çavuşoğlu ve Araştırma Görevlisi Özge Öz'ün yanı sıra Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul idarecileri katıldı.

'SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN'
Süt içmenin ve dişleri fırçalamanın önemine dikkat çeken Başkan Taşçı, konuşmasında öğrencilere uyarılarda bulunarak "Hazır yiyeceklerden, asitli içeceklerden uzak durmalısınız. Süt için, dişlerinizi düzenli fırçalayın. Sağlığınıza dikkat edin. Aynı uyarıları kendi çocuklarıma da yapıyorum. Beslenmenize dikkat edin, ailelerinizin yememeniz konusunda uyarıda bulunduğu gıdalardan uzak durun" dedi.

'KAHVALTI ŞART'
OMÜ Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç ise konuşmasında kahvaltının öneminden bahsederek, "Sağlık hayatımızın en önemli noktasıdır. En değerli varlığımız olan sağlığımızı korumak adına önemli bir proje başlatıldı. Diş sağlığı ve beslenme konusunda bilgilendirmelerin bulunduğunu projemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin mutlak suretle kahvaltı yaparak okullarına gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.

TAŞÇI'YA SÖZ VERDİLER
Şehit Yüzbaşı Tunç Fidaner İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Varol ise yaptığı konuşmada proje karşısında duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından öğrencilere içerisinde diş fırçası, diş macunu, meyve, kuruyemiş ve süt bulunan kutular hediye edildi. Hediyelerini alan öğrenciler Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya dişlerini düzenli fırçalayacakları ve beslenme konusunda dikkatli olacakları yönünde söz verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.