• İHSANBAŞKAN

Osman Genç: 'Engelsiz şehirler oluşturmalıyız'

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 20 Ekim 2014 17:14
 Osman Genç: 'Engelsiz şehirler oluşturmalıyız'
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehri bütün insanların bir arada yaşayabileceği hale getirmemiz lazım. Bütün insanların mutlu olduğu, huzur içinde yaşadığı, engelsiz şehirler oluşturmalıyız" dedi.
Engelsiz şehirler oluşturmalıyız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehri bütün insanların bir arada yaşayabileceği hale getirmemiz lazım. Bütün insanların mutlu olduğu, huzur içinde yaşadığı, engelsiz şehirler oluşturmalıyız" dedi.

Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) tarafından gerçekleştirilen 1. Ulusal Engelliler Çalıştayı Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde başladı. İki gün sürecek çalıştayın açılışına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, engelsiz şehirler inşaa etmek gerektiğine işaret etti. Genç, "Şehri bütün insanların bir arada yaşayabileceği hale getirmemiz lazım. Bütün insanların mutlu olduğu, huzur içinde yaşadığı, engelsiz şehirler oluşturmalıyız" dedi.

'ENGELSİZ BİR ŞEHİR OLMALIDIR'

Engelli olanın insan değil, şehirler olduğuna dikkat çeken Genç, "İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır. Her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşamanın keyfini yaşama hakkına sahiptir" diye konuştu.

CANİK'TE ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Engellilere yönelik bir çok çalışmalarının olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Daha önce 'Engelimize değil, potansiyelimize bakın' projesini düzenledik. Aynı zamanda yeni hizmet binamızda Engelli Koordinasyon Birimi kurduk. Bunların yanında yaptığımız bütün binaları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde dizayn ettik. Engelli vatandaşlarımız için bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ENGELLİLERİ HAYATA KATMAK GÖREVİMİZ

Türkiye'de yaklaşık 10 milyon, Samsun'da ise 110 binden fazla engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Genç, "Engelli insanlarımızın hayata katılma oranları son derece düşük. Bu insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Bu bakımdan Engelimize değil, potansiyelimize bakın projesini gerçekleştirenlere, katkıda bulunanlara bir kez daha teşekkür ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

'ENGELLİLERİN HAKKINI VERMELİYİZ'

İnsanlık adına anlamlı bir çalıştayda toplandıklarına işaret eden Çalıştay Koordinatörü Mustafa Genç de, şunları söyledi: "Avrupalıların içlerinde şeytan var diyerek akıl hastalarını yaktıkları dönemlerde bizler Bimarhanelerde tedavi ettik. 2. Abdülhamit döneminde işitme engelliler için okullar açtık. Engellilik bir insanlık sorunudur. Engelli bir insan, otobüsüne binemediği, sokaklarında yürüyemediği, hatta camilerine gidemediği bir şehri ne yapsın? Bunları engellilere sunmak bir lütuf değil, onların haklarını kendilerine teslim etmektir.Oluşturduğumuz komisyonların sonuç bildirgelerini kamuoyu ile paylaşacağız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.