KAÇAK ELEKTRİĞİN FATURASI MİLLETE KESİLİYOR

EKONOMİ Haber Girişi : 30 Eylül 2014 16:21
 KAÇAK ELEKTRİĞİN FATURASI MİLLETE KESİLİYOR
Başta Diyarbakır, Urfa, Van olmak üzere Güneydoğu'da birçok vilayette kaçak elektirik kullanımının önüne geçilemiyor.
Başta Diyarbakır, Urfa, Van olmak üzere Güneydoğu'da birçok vilayette kaçak elektirik kullanımının önüne geçilemiyor. 
ARSIZLAR HIRSIZLAR YÜZSÜZLER...
Kaçak kullanılan elektriğin faturası Türkiye Geneline yansıyor. 
Kaçak elektrik kullananların maksatı  belli...devletten ne koparırsan kopar hepsi mübah...
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında görüşme gerçekleştirdi. Kabulünün ardından basın mensuplarının, "Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında artışa gidilip gidilmeyeceğine"yönelik sorusuna Bakan Yıldız, şöyle cevap verdi:

YÜZDE 9 ZAM GELİYOR

Taner Yıldız yaptığı açıklamada; ''Önümüzdeki aydan itibaren doğalgaz ve elektriğe %9 zam yapılacak. Halen AB ülkeleri içinde en ucuz fiyatlı doğalgazı veriyoruz. HES'lerde üretemediğimiz elektriğin farkı 3 milyar TL'nin üzerine çıktı" diye konuştu. Taner Yıldız şunları söyledi:

''FARK 3 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE''

"Bizim HES'lerdeki üretmediğimiz elektriğin yağış azlığından dolayı üretmediğimiz elektriğin farkı 3 milyar liranın üzerindedir. Türkiye özellikle elektrik üretiminde yüzde 25'ler seviyesinde su kaynaklarından yararlanırken bugün neredeyse yüzde 17-18-19'lar da yıl sonunu kapatacağız. Aradaki farkı başka kaynaklarla ithal ve diğer kaynaklarla karşılamak zorunda kaldık."

KAÇAK KULLANANLARA SPONSOR OLMAYA DEVAM

Taner Yıldız'ın elektriğe zam haberinin ardından akla yine aynı sorular geldi. Doğu'da kaçak kullanım oranının çok yüksek olduğu iller tek tek bilinirken, yine o kaçak kullanımın faturasının Türkiye geneline kesilmesi aynı konuları gündeme getirdi.

KAÇAK KULLANIMIN EN YÜKSEK OLDUĞU 3 İL

Bilindiği üzere Diyarbakır'daki kaçak kullanım oranı yüzde 71'i bulurken bu rakam Van'da yüzde yüzde 52 Şanlurfa'da ise yüzde 67 seviyelerine çıkıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.