• İHSANBAŞKAN

BELEDİYEYİ AİLE ŞİRKETİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞLER

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 22 Nisan 2014 21:05
 BELEDİYEYİ AİLE ŞİRKETİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞLER
Çalışanın ekmeği ile oynamadıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İşe gelmeden maaş alanları, iş huzurunu ve disiplinini bozanları, emekli olduktan sonra belediyede işe girenlerin kurumla ilişiğini kestiklerini ifade etti.
Erdoğan Tok; " Çalışan başımızın tacı"

 " İşe gelmeden maaş alanlarla ve iş huzurunu bozanların iş akdi feshedildi.

 " Aile saltanatının sona ermesinden korkuyorlar"

 " Demirtaş 'duygu sömürüsü' yapıyor"

 Çalışanın ekmeği ile oynamadıklarını söyleyen İlkadım  Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  İşe gelmeden maaş alanları, iş huzurunu ve disiplinini bozanları, emekli olduktan sonra  belediyede işe girenlerin kurumla ilişiğini kestiklerini ifade etti.

 "BANKAMATİKLER, EMEKLİLER VE İŞ HUZURUNU BOZANLAR"

  " Yerel seçimler öncesi sıklıkla dile getirdiğimiz gibi 'alın terinin ve emeğin' her zaman savunucusu olacağız" diyen Başkan Erdoğan Tok, " Görevi teslim aldıklarında borç ve personel konusu başta olmak üzere birçok sorunla karşılaştık. Kavganın ve huzursuzluğun had safhada olduğu, aile ortamının yok edildiği bir belediye teslim aldık. Kurum disiplinini, iş huzurunu ve güvenini sarsan kişiler gördük. İşe gelmeden maaş alan 'bankamatik' diye tabir edilen kişiler tespit ettik. Suçlarını tespit ettiğimiz kişiler hakkında tutanak tuttuk ve  ilişiklerini kestik. Bunlar, geçmişte kamuoyuna yansıdığı gibi diğer çalışanlarımıza ve amirlerine huzur vermeyen  tehditle iş barışını bozan kişiler. Bu tür insanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz. Başka kurumda emekli olduktan sonra belediyede işe alınanlarının iş akdini feshettik. İşsiz birçok gencimiz varken neden emekliler belediyede maaşa bağlanır, anlamakta güçlük çekiyorum. Maalesef, bir önceki dönemde, işin niteliğine göre adam alınmamış. Adama göre iş ayarlanmış. Deneyim, tecrübe ve liyakat kriterleri göz önünde bulundurulmamış." dedi.

 "İŞİNE SAHİP ÇIKANIN YANINDAYIZ"

 Siyasi saiklerle hareket etmediklerinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Çalışanlarımız rahat olsun. İşine ve ekmeğine sahip çıkanların her zaman yanında olacağız. Son beş yılda birlik ve beraberlik ortamının yok olduğu, çalışanın amirine hakaret ettiği, iş huzurunun ve disiplinin bozulduğu İlkadım Belediyemizde  aidiyet duygusunun, aile ortamının sağlanması için çalışıyoruz." diye konuştu.

 "KURUMLARA 500 KADROLU İŞÇİ GÖNDERDİ, 800 YENİ ŞİRKET İŞÇİSİ ALDI"

 Başkan Erdoğan Tok, Bir önceki dönem İlkadım, Gazi ve Yeşilkent belde belediyelerinin birleşmesiyle  toplam sayısı 1100  olan personelden norm fazlası 500 işçinin  5747 ve 6111 sayılı yasa diğer kamu kurumlarına gönderildiğini, buna rağmen daha sonra 600'ün üzerinde şirket personeli alındığını söyledi. Geçmiş dönemden gelen personel fazlalılığının belediyenin belini büktüğünü kaydeden  Başkan Tok,  Bir önceki belediye idaresinin 2010 yılında başka kurumlara gönderdiği personel sayısının iki katına yakın bir değerde, belediyeye şirket üzerinden işçi alımı yapıldığını belirtti. Bugün itibariyle işçi ve memur olarak  belediyenin toplam 1275 olan personelinin bulunduğa dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok,  Belediyenin hizmet üreten kurum yerine  adama göre iş verilen kurum halini getirilmesinden yakındı.

 BELEDİYEYİ AİLE ŞİRKETİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞLER

 Belediyenin aile şirketine dönüştürüldüğünü söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Kamu kurumu kimliğinden çıkartılan İlkadım Belediyesi  son beş yılda aile şirketine dönüştürülmüş. Siyasi argümanlarla yerel seçimler öncesi işe çok sayıda kişi işe alınmış. Personel envanterlerine baktığımızda bir aileden birden fazla kişi işe alınmış. Baba oğul çalışanlar var. Belediye hısım ve akraba şirketine dönüşmüş. Tepkileri yersiz buluyorum. Aile saltanatının sona ermesinden korkuyorlar. Bunları tespit ettik." dedi.

 

"BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU"

Bir önceki belediye başkanı Necattin Demirtaş'ın kendi çalışanına 'yamyam' ifadesini kullandığını, 'vefa borcu' ödeyerek işe bazı kişileri belediyede aldığını hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Necattin Bey, bir açıklamasında, yerel seçimleri kazanmasına katkı veren bazı isimlerin isteklerini siyaseten kıramadığını belirterek şöyle diyor;  '- Adam seçim zamanında çalışmış, doğal olarak size kaktı sağlayanı tercih edersiniz. Bir ağabeyimizin isteğini kıramadım tanıdığını işe aldım. Adam yamyam çıktı, belediyede diğer çalışanlarında iş disiplinini bozuyor. Açıkça söylemek gerekirse vefa ciğerimi yaktı.' Sayın Demirtaş, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Söylediklerinle yaptıkların bir değil. Özünde sözünde bir değil. Kendin söylüyorsun. İşe aldığın adamlar iş disiplinini bozuyor. Senin idarendeki belediyede ne iş huzuru vardı, ne iş disiplini. Biz, işine sahip çıkanlarla yolumuza devam ediyoruz. Çalışanımız rahat ve huzurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 "DEMİRTAŞ HAFIZA KAYBI YAŞIYOR"

 Necattin Demirtaş'ın geçmişi çabuk unuttuğunu ve hafıza kaybı yaşadığını ifade eden  Başkan Erdoğan Tok, " Biz kimseye ayrımcılıkta bulunmadık. Geçmişte olduğu gibi, bugünde herkesin ve herkesimin belediye başkanıyız.  2009'da Necattin Demirtaş hem Gazi belde belediyesi, hem de İlkadım belde belediyesi olmak üzere 125 kişinin işine son vermişti. Gazi belediyesinde  Tepe şirketlerinde çalışan, İlkadım'da Şükürcan  şirketinde çalışan personelleri işten çıkardı. Necattin Bey 'iş disiplinini bozan kişilere üzülüyorum' diyor. 5 yıl önce haksız yere 125 kişiyi kapı önüne koyarken niye üzülmedi.? Biz siyasi tavırlarla hareket etmiyoruz. Çalışanın ve ekmeğinin peşinde olan bizim başımızın tacıdır." dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.