• İHSANBAŞKAN

Balkan Göçmenleri Federasyonu'ndan Usta'ya ziyaret

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 12 Şubat 2015 11:05
 Balkan Göçmenleri Federasyonu'ndan Usta'ya ziyaret
Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Basın ve Yayından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş ve beraberindeki konfederasyon üyeleri, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Balkan Göçmenleri Federasyonu'ndan Usta'ya ziyaret

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Basın ve Yayından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş ve beraberindeki konfederasyon üyeleri, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Usta'ya yeni görevinde başarı dileyen Altuntaş, Balkanlar'da yaşayan Türklerin sorunlarına dikkat çekti.

Türkiye ve Balkanlarda yaşayan Türklerin tüm sorunlarını Avrupa çapındaki sivil toplum örgütlerine ve Türk hükümetine getirmekle sorumlu bir kuruluş olduklarını belirten Altuntaş, "Bugün Balkanlarda Türkler gerek ekonomik yönden gerekse siyasal yönden tarihin en büyük zorluklarını yaşamaktalar. Çünkü orada Türkçe eğitim neredeyse dibe vurmak üzere. Balkanlardaki Türklere sahip çıkılması gerekir" dedi.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN'

Balkanlarda yaşayan 5 milyona yakın Türk'ün, Avrupalılar için bir Çin Seddi ve Türkiye'nin zırhı olarak kabul edildiğini ifade eden Altuntaş, "Özellikle Makedonya, Kosova, Batı Trakya ve Bulgaristan'da biz artarak devam eden Türkçülük baskısı konusunda büyük mücadele veren oradaki insanların yaşantılarına sahip çıkmaya çalışmaktayız. Eğer oradaki insanlarımıza sahip çıkmazsak, Türkiye'nin geleceği de çok tehlikelidir" diye konuştu.

'KARDEŞLERİMİZE EL UZATIYORUZ'

Ziyaretlerinden dolayı Altuntaş ve federasyon üyelerine teşekkür eden Başkan Yardımcısı Alican Usta da, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu'nun önemli bir görev yaptığına işaret etti. Usta, "Üç kıtaya hükmeden bir milletin fertleri olarak dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman kardeşlerimize, Türk kardeşlerimize karşı hassasiyetimiz var. Balkanlar, millet olarak her zaman kalben orada olduğumuz, oradaki insanların acılarını, hassasiyetlerini paylaştığımız bir coğrafyadır" şeklinde konuştu.

ORTAK PROJE HEDEFİ

Balkanlardaki Türk ve Müslümanları her zaman önemsediklerini dile getiren Usta, şunları söyledi: "Oradaki kardeşlerimizle karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı, ortak projeler üretmeyi istiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu alanda yapmayı planladığımız çalışmalarımız var. Bildiğiniz gibi Sayın Belediye Başkanımız Osman Genç daha önce Bangladeş'e ve Suriye'ye gitti, oralarda yardım projeleri yürüttü, oralardaki mazlum insanlara yardımcı oldu. Her nerede olursa olsun mazlum insanlara, mazlum coğrafyalara karşı kurumsal bir hassasiyetimiz vardır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.