• İHSANBAŞKAN

Atakum Belediyesi 'Bir Sosyal Belediyecilik markası'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Aralık 2017 21:42
 Atakum Belediyesi 'Bir Sosyal Belediyecilik markası'
Atakum Belediyesi tarafından Atakumluların da desteğiyle birbirinden önemli yardım projelerinin hayata geçirildiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşlarımızın yanındayız' dedi.
 ATAKUM BELEDİYESİ BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR


Bir Sosyal Belediyecilik markası;
Atakum Belediyesi


Atakum Belediyesi tarafından Atakumluların da desteğiyle birbirinden önemli yardım projelerinin hayata geçirildiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.



Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesi olarak imza attıkları sosyal projelerle bölgedeki ilkleri vatandaşlarla buluşturarak, birçok belediyeye örnek olduklarını ifade etti. Sosyal yardımları da büyük bir özenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Taşçı, gıda, kıyafet, ev eşyası, akülü ve tekerlekli sandalye ile nakit para yardımları başta olmak üzere vatandaşların her sıkıntısında yanında olduklarını söyledi.


HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Atakum Belediyesi olarak her yıl hızlı bir şekilde artan nüfusun içerisindeki yardıma muhtaç vatandaşları büyük bir özenle belirleyerek gerekli yardımları ulaştırdıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, yardıma muhtaç vatandaşlarımızı hiçbir koşulda yalnız bırakmıyoruz. 2014-2017 yılları arasında toplam 2 bin 527 vatandaşımıza, 1 milyon 253 bin 715 TL nakit para yardımında bulunduk. Askerlerimizin ailelerine yönelik de başlattığımız çalışma ile 10 askerimizin ailesine, evlatlarının vatani görevleri sonlanana kadar maddi destekte bulunuyoruz. Ayrıca akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan onlarca engelli vatandaşımızın, bu ihtiyacını Hayır Çarşısı projemiz aracılığı ile giderdik. Atakum Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısını gidermek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


PAYLAŞTIKÇA "BAYRAM" OLDU
Dini bayramlarda da ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Kurban Bayramlarında gerçekleştirdiğimiz 'Paylaşalım Bayram Olsun' kampanyası ile her yıl binlerce vatandaşımızın sofrasına kurbanlık etleri ulaştırıyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramında yaklaşık 10 ton kurban etini 3 bin ailemizin sofrasına ulaştırdık. Aynı şekilde Ramazan Bayramlarının öncesinde kurduğumuz dev mağazalar ile binlerce çocuğun bayramlık kıyafet sevinci yaşamasına vesile olduk. Atakum İlçesinde yaşayan hayırsever vatandaşlarımız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında kurduğumuz bu sağlam gönül ve yardımlaşma köprüsü ile daha çok vatandaşımızın yüzünü güldüreceğiz. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir düsturu ile çalışmalarımızı devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.


HAYIR ÇARŞISI SINIRLARI AŞTI
Atakum'da hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında yardım köprüsü görevi gördüklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hayır Çarşısı mağazalarımız ilçemizin, hatta ülkemizin sınırlarını aşan bir yardımlaşma organizasyonu haline geldi. 42 mahallemizde ve şehrimizin farklı ilçelerinde 67 Hayır Çarşısı kurduk. Bunların dışında Halep, Artvin Hopa'daki sel mağdurları ve Bayırbucak Türkmenlerinin de aralarında bulunduğu 30 bine yakın ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yaklaşık 850 bin parça giyecek ve eşya yardımında bulunduk. İlçemizin farklı noktalarına 29 adet giysi toplama kutusu yerleştirdik. Vatandaşlarımız, evlerinde kullanmadıkları eşyalarını hem Hayır Çarşısı Mağazalarımıza hem de bu yardım kutularına bırakarak yardım hareketimize destek oluyor" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.