ATAKUM BELEDİYE MECLİSİNDE KUDÜS TEPKİSİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 07 Aralık 2017 21:54
 ATAKUM BELEDİYE MECLİSİNDE KUDÜS TEPKİSİ
Bugün Aralık ayı toplantısını gerçekleştiren Atakum Belediye Meclisi ABD Başkanı Trump'ın Kudüsü İsrailin Başkenti olarak kabul etmesine karşı sert tepki gösterdi.
 ATAKUM BELEDİYE MECLİSİNDE KUDÜS TEPKİSİ  


Bugün Aralık ayı toplantısını gerçekleştiren Atakum Belediye Meclisi ABD Başkanı Trump'ın Kudüsü İsrailin Başkenti olarak kabul etmesine karşı sert tepki gösterdi.

 
İshak Taşçı; "Cumhurbaşkanımızın bu anlamda ortaya koyduğu duruşun ve söylemlerin sonuna kadar arkasındayız"
 
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

"Atakum Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantımızı bugün gerçekleştirdik. Gündem maddelerimizi görüşerek karara bağladık. ABD Başkanı Donald Trump'ın, başta İslam dünyası olmak üzere AB ve birçok uluslararası kuruluşu hiçe sayarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine tepkimizi dile getirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gür bir sesle dile getirdiği gibi, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası tüm Müslümanlar açısından hayati bir öneme sahiptir. Bu konuda başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyası tepkisini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İşgalci zihniyetin ve bu zihniyetin peşinden koşan ABD'nin hedefinin tüm Müslümanlar olduğunu bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımızın bu anlamda ortaya koyduğu duruşun ve söylemlerin sonuna kadar arkasındayız.." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.