'Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum' projesi törenle açıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Ekim 2015 14:09
 'Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum' projesi törenle açıldı
Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Özel Sporcular Kulübü tarafından Atakum Grand Amisos Otel'de düzenlenen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen "Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum" projesinin açılış törenine katıldı.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Özel Sporcular Kulübü tarafından Atakum Grand Amisos Otel'de düzenlenen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen "Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum" projesinin açılış törenine katıldı.

Vali İbrahim ŞAHİN, İlimizde özel gereksinimli 45 çocuğa yönelik olarak Samsun Özel Sporcular Kulübü tarafından düzenlenen İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen "Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum" projesinin açılış törenine katıldı.

Samsun Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özlem TEMİZ yaptığı konuşmasında, "'Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum' projemiz çok geniş kapsamlıdır. Projemiz  çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altında gruplara yönelik projeler başlığında otistik, down sendromlu ve cp'li çocuklar ve ailelerini öncelikli olarak kapsamaktadır. Proje kapsamında özel çocuklara yüzme eğitimleri verilecek olup, ailelerine özel çocukları için beslenme eğitimleri verilecektir. Proje kapsamında ilimizdeki 45 özel çocuğa yüzme imkanı tanınacaktır. Bu çocukların burada kazanacakları imkanlar ile rehabilite olmalarına ve sosyal yaşama adapte olmaları için destek sağlanacaktır. Öncelikle bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Valimize ve sizlere katılımınızdan dolayı  çok teşekkür ediyorum."dedi.

Daha sonra proje koordinatörü Meryem Gezer SEVİNÇ, "Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum" projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN,"Bu gün sizlerle beraber olmaktan mutluluk duymaktayım. Sizler çok büyük fedakarlıklar göstermektesiniz. Samsun'da özel konumu olan yavrularla ilgili en azından diğer illerle kıyasladığımızda çok ciddi mesafe almış durumdayız. Hatta bazı özel durumu olan yavruların aileleri çocuklarının daha iyi eğitim almaları için Samsun'a tayin yaptırmaya çalışmaktadır veya Samsun'da yaşamaya çalışmaktadırlar. Onun için çok şanslı bir kentte olduğumuzu vurgulamak istiyorum. 2000'li yıllara gelinceye kadar engellilerle ilgili ne yasal bir düzenleme, nede bir takım hakları elde etme konusunda bir girişim yoktu. Ama bu gün bu konuda çok ciddi mesafeler aldık. 

Özellikle son on yılda yasal düzenlemelerin yapılması, özellikle özel durumu olan çocuklarımızın, yavrularımızın insan yerine konularak onların ihtiyaçlarını giderme konusunda adım atılması gerçekten bizi sevindiriyor. Bu konularda çok iyi mesafeler kat edildi. Türkiye'de engelli sayısının 5 milyonun üzerinde olduğu bir ülkeden bahsediyorsak bunlarla ilgili bir taraftan çaba sarf etmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz 2017 yılı Samsun için özel bir yıl olacaktır. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ilimizde yapılacaktır. İlimizde yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Türkiye Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar yapılacak olan en büyük spor organizasyonudur. 

Bu organizasyon için ilimize yüz binlerce sporcu, antrenör, medya mensubu, gazeteci ve spor sever gelecektir. Bu noktada bize özel bir görev düşmektedir. Bu proje hem önemsediğimiz, hem de önemsememiz gereken bir projedir. Bu projenin üzerinde mutlaka duracağız. Bu çocuklarımıza yüzme öğreteceğiz ve bu yaptıkları sporla birlikte enerjilerini boşaltacaklar. İçişleri Bakanlığı'na böyle bir projeye destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu projeye katkısı olan herkese ve özellikle ailelere çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum."dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, otistik, down sendromlu ve cp'li çocuklar ile yakından ilgilenerek günün anısına onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

"Yüzüyorum Hayata Anlam Katıyorum" projesinin açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN, Atakum Kaymakamı Ali BAKOĞLU, Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI ve Eşi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan LEBLEBİCİOĞLU, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican USTA, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, özel konumlu çocukların aileleri ve davetliler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.